انجمن خوشنویسان ایران از زمره نخستین موسساتی بوده است که جهت همکاری و مشارکت در جشنواره توراندخت اعلام آمادگی نمود. استاد الهه خاتمی از اساتید برجسته انچمن خوشنویسان، به عنوان نماینده این انجمن در جشنواره معرفی گردیدند و پس از قرارگیری در سمت دبیر بخش خوشنویسی جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی توراندخت ، از نخستین روزهای آغازین شروع به کار دبیرخانه جشنواره ، با ارائه نظرات و پیشنهادات خود ، نقشی اساسی در این بخش از جشنواره هنرهای تجسمی را ایفا نمودند.
انجمن خوشنویسان ایران ضمن حمایت های معنوی خود از این حرکت فرهنگی هنری، ترکیبی از اساتید برجسته انجمن را به عنوان هیات داوران بخش خوشنویسی جشنواره هنرهای تجسمی توراندخت معرفی نمود.
از دیگر ارگانهایی که از نخستین روزهای فعالیت دبیرخانه چشنواره هنرهای تجسمی توراندخت در کنار این دبیرخانه ، جهت مشارکت در برگزاری جشنواره اعلام آمادگی نمود، انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران می باشد. انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران وابسته به کمیسیون انجمن های علمی وزارت علوم با هنرمندان، محققان و متخصصان شاخه های هنرهای تجسمی، هنرهای اسلامی، هنر ایران از باستان تا معاصر و هنر جهان برای انجام امور پژوهشی و تحقیقات علمی، فرهنگی و هنری در سطح ملی و بین المللی این حوزه هنری تعامل دارد و همکاری با نهادهای اجرایی، علمی و پژوهشی و فنی در زمینه ارزیابی و بازنگری و اجرای طرحها و برنامه های مربوط به امور آموزش، پرورش و اجرا در زمینه علمی موضوع فعالیت انجمن میباشد.
دکتر سید نظام الدین امامی فر از اساتید برجسته دانشگاه شاهد ، ریاست هیات مدیره این انجمن را عهده دار می باشد و سرکار خانم دکتر زهرا حسین نزاد ، نایب رئیس این انجمن از نخستین روزهای آغاز به کار دبیرخانه جشنواره نقشی موثر در شکل گیری جشنواره هنرهای تجسمی توراندخت داشتند که از انجمله می توان به معرفی اساتید برزگواری از انجمن جهت مشارکت در هیات داوران جشنواره اشاره نمود. همچنین سرکار خانم دکتر پریسا شاد قزوینی از اساتید دانشگاه و از موسسین این انجمن در سمت دبیر نخستین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی توراندخت، در خصوص نحوه برگزاری و تحقق سیاست های این جشنواره به دبیرخانه چشنواره کمک های شایانی نمودند.
«دانشگاه هنر اصفهان» به عنوان محور آموزش عالی رشتههای هنری در استان اصفهان در ابتدا با نام «دانشکده پردیس اصفهان» و به سال ۱۳۵۵ با هدف تربیت نیروهای متخصص در زمینه حفظ و نگهداری آثار و ابنیه تاریخی تأسیس شد و به عنوان اولین مرکز آموزش عالی ایران در زمینه مرمت، فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی باستانشناسی، نقاشی، معماری داخلی، ساختمان، شیمی و نساجی را به عنوان دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مرمت ابنیه و کارشناسی ارشد مرمت آثار تاریخی پذیرش نمود. این دانشکده که در نخستین دوره فعالیت خود از اقمار دانشگاه فارابی بهشمار میرفت، پس از دومین دوره جذب دانشجو، همزمان با انقلاب اسلامی، تعطیل و مجدداً پس از انقلاب فرهنگی و به سال ۱۳۶۲ بازگشایی شد؛ در این مقطع دانشکده پردیس اصفهان به عنوان یکی از دانشکدههای مجتمع دانشگاهی هنر اقدام به پذیرش دانشجو در رشتههای کارشناسی مرمت آثار تاریخی، صنایع دستی و نقاشی نمود و همراستا با سایر ارگانهای متعدد متولی آموزش دانشگاهی هنر ازجمله دانشگاه فارابی، صنایع دستی و نقاشی، دانشکده هنرهای تزئینی و مدرسه عالی موسیقی به ایفای نقش پرداخت. این دانشکده به مرور زمان و با گذشت سالیان متمادی فعالیت در آموزش هنر، به تدریج گسترش یافت تا آنجا که در سال ۱۳۷۹ با دایر نمودن پنج رشته در مقطع کارشناسی هنرهای تجسمی و معماری، یک رشته در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته معماری و دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته مرمت و جذب امکانات فیزیکی و تجهیزات آموزشی به عنوان دانشگاه هنر اصفهان به ایفای نقش پرداخت.
دانشگاه هنر اصفهان از نخستین مراکز علمی کشور می بود که دعوت دبیرخانه جشنواره توراندخت را جهت مشارکت در جشنواره اجابت نمود و با معرفی اساتید گرانقدر خود، به غنای علمی جشنواره توراندخت کمک نمود.