نماد جشنواره جهانی توراندخت طاووس می باشد. در فرهنگ معین در خصوص طاووس چنین امده که طاووس پرنده ای است از پرندگان بلاد عجم. در فرهنگ نامه پارسی آریا واژه پارسی شده طاووس را «فراش مرغ» آورده اند؛ شاید از آن جهت که بال های خود را همچون فرشی نگارین بر زمین می گستراند. ارسطو آورده که طاووس و خروس «پرنده پارسی» نام داشته اند.
طاووس همراه با درخت زندگی جایگاه مهمی را در هنر ایرانی به خود اختصاص داده است.این نقش اغلب با مفاهیم مذهبی همراه میباشد. نقش طاووس نه تنها به عنوان نقش نمادین در آثار هنری دوره اسلامی به کار گرفته شده است بلکه در دوره باستان و به ویژه در آیین زردشت به عنوان مرغی مقدس مورد توجه بوده است.
طاووس را جایگاهی ست ویژه که به نماد خورشید و سلطنت رستاخیز و نشان عزت، تجدید حیات و زیبایی مبدل گشته است . طاووس از عمده پیشکشی های سفیران پارسی به دربار پادشاهان ممالک مختلف بوده است. طاووس پرنده ایست که در همۀ فرهنگ ها، افسانه و اسطوره هایی برانگیخته است. رنگ آبی و سبزآبی پرهای او نوعی ز
یبایی و هراس را باهم در بیننده القا می کند و در بین این پرهای زیبا می توان تصویر چشم هایی را تجسم کرد که می تواند نماد خرد و هوشیاری باشد. از سوی دیگر طاووس در فرهنگ ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است و به دلیل مفاهیم و معانی گسترده ای که در آن نهفته است تبدیل به نمادی عرفانی شده که جایگاهی فراتر از زیبایی ظاهری دارد . طاووس نماد انگیختن ستایش دیگران است.
در عرفان اسلامی، طاووس مرغی بهشتی است که نماد جهان و کیهان است. هنگامی که با دم خود چتری میگشاید، علامت و نماد کیهان یا قرص کامل ماه و خورشید را تداعی میکند و همه رنگها در پرهای او جلوهگر میشود؛ از این رو مظهری از و لطافت خداوند است. در سنت عرفانی ، طاووس نماد تمامیت است و تمامی رنگ ها بر چتر گشوده ی دم او جمع شده است.او نشانگر همذاتی طبیعت کل مظهرات و نماینگر لطافت آن هاست.
بر اساس آنچه اشاره رفت ، پرنده طاووس به عنوان لوگوی جشنوار توراندخت برگزیده گردید تا نمادی از زیبایی و خرد و هوشیاری برتارک جشنواره ای نشیند که برای بانوان و انعکاس هنرمندی ایشان تاسیس گردیده است . در این نماد بر سه مولفه اصلی جشنواره یعنی موسیقی، هنرهای تجسمی و فیلم و سینما تاکید گردیده است تا هر یک نشانی باشد از جشنواره فیلم و سینما ( نمای توراندخت) جشنواره موسیقی (ندای توراندخت) و هنرهای تجسمی (نگار توراندخت).