اهداف و سیاست های جشنواره فیلم

سینما به عنوان هفتمین خوان اقلیم هنر در تعامل همیشگی با زن شکل گرفته است. هیچ هنری با فقدان عناصر عاطفی، نمی تواند به دل بنشیند و به جان مخاطب راه نفوذ بیابد. معتقدیم که سینمای ایران به ساختاری نو برای نگرشی با هدف فرهنگ اخلاقی و ارزشی به مقوله زنان جامعه، نیاز دارد.  جشنواره جهانی توراندخت با تکیه بر سینما به عنوان ابزاری برای بیان و سامان بخشی مسایل مبتلا به جامعه هنری زنان و با نگرشی اصلاحی در راستای گسترش قواعد اخلاقی و اجتماعی در حوزه فعالیت سینمایی کارگردانان و بازیگران ارزشمند جامعه هنری بانوان  ، فعالیت خود را آغاز نموده است و بر آنست که ضمن ابهام زدایی از نقش و جایگاه رفیع زنان در هنر،  ارزش های اجتماعی، دینی و اخلاقی موجود در آثار هنری زنان سینماگر را بازنمایی نماید.

سیاست ها و اهداف جشنواره فیلم توراندخت به شرح زیر می باشد:

–       جشنواره فیلم توراندخت جشنواره ای اخلاق محور و متعهد به ارزشهای ملی، دینی و اخلاقی جامعه ایرانی اسلامی می باشد

–       جشنواره جهانی توراندخت یک رویداد فمینیستی نیست و ضمن ارج نهادن به تلاش آن دسته از هنرمندان و سینماگران زن و مرد متعهد و اخلاق محور کشور، رسالت خویش را ایجاد مسیری برای تبلور و انعکاس صدای جامعه متعهد هنری بانوان کشور و دغدغه و مسائل مرتبط با زنان جامعه ایران می داند.

–       جشنواره توراندخت متعهد به انعکاس آثاری می باشد که در آنها ضمن توجه به کرامت زنان ، حضور زنان تلاشگر در ارکان مختلف جامعه ایران و جهان اسلام به نمایش گذاشته شده است

–       جشنواره توراندخت با هر گونه استفاده ابزاری از زنان در آثار سینمایی مخالف بوده و یکی از اهداف خود را حذف نگاه ابزارانگارانه به زن در سینما اعلام می دارد.

–       چشنواره سینمایی توراندخت فرصتی برای دگردیسی نگاه سینما به زنان در پرتو ارزش های اخلاقی و دینی  می باشد.

–       از اهداف مهم جشنواره سینمایی توراندخت بررسی میزان موفقیت سینمای معاصردر بیرون کشاندن زنان از برزخ میان زن ستیزی و مردستیزی و سامان دادن وی در جایگاه فطری خود و بازتعریف هویت اصیل وی می باشد.

–       جشنواره سینمایی توراندخت ، با تکیه بر اعتلای نقش زنان در جامعه معاصر ایران به هیچ عنوان گرایشات مردستیزانه ندارد بلکه به دنبال تعیین خاستگاه اجتماعی و زیرساخت های فرهنگی و ارزشی در پروسه شخصیت سازی زنان در سینمای معاصر می باشد.

–       جشنواره سینمایی توراندخت معتقد است سینمای دفاع مقدس هنوز در ابتدای راه تعریف نسبت خود در ارتباط با زنان می باشد و لزوم اختصاص جایگاهی معین به زنان در متن وقایع آن کاملا احساس می گردد.

–       از جمله اهداف این جشنواره فراهم نمودن بستری برای برگزاری نشست هایی در خصوص بررسی  و تعامل در موضوعات مرتبط با حضور زنان در سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی و هم اندیشی و همفکری جهت ایجاد بستری مناسب و بهینه برای مشارکت بانوان در عرصه سینمایی کشور می باشد